Coroc är stolt partner till Glädjeknuff

by Fredric Gustafsson

Coroc är stolt partner till Glädjeknuff

by Fredric Gustafsson

by Fredric Gustafsson

Vi har fått möjlighet att träffa Glädjeknuff, en ideell förening vars syfte att ge funktionsvarierade barn och ungdomar löparupplevelser i rullande form. Glädjeknuff redogör betydelsen av att samarbeta med näringslivet samt partnerskapet med Coroc. 

Vilka är Glädjeknuff och vad gör dem?

Glädjeknuff är en ideell förening som ger funktionsvarierade barn och ungdomar möjligheten att uppleva löpning i rullande form. Detta gör vi med hjälp av en Joëlette, som är en terrängtålig enhjuling till rullstol som förs fram av minst två löpare. Vi deltar i ett antal löpartävlingar varje år och har bland annat genomfört Stockholm Marathon, Lidingöloppet, EcoTrail Stockholm och Stafettvarvet. 

Vi strävar efter att ge våra deltagande barn och ungdomar en stor dos fart och fläkt, samt känslan av laganda och kamratskap. Gärna med naturen som arena. Glädjeknuff grundades 2013 och finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Varför är det viktigt att samarbeta med näringslivet för er?

Då vi som engagerar oss i Glädjeknuff ger av vår tid, är näringslivet en viktig källa till ekonomisk stöttning och uppmuntran via synliggörande av vår verksamhet. De företag som stöttar oss har i somliga fall en profil som går att koppla direkt till våra aktiviter eller vår målgrupp (till exempel företag inom sportbranschen eller assistansbolag). Andra företag, utan givna beröringspunkter, tilltalas rätt och slätt av Glädjeknuffs strävan efter att göra skillnad. Inte sällan har man fått upp ögon för oss genom en löparintresserad anställd. 

Det näringslivet vinner på att stötta oss, är vår stora tacksamhet. Glädjen över att kunna fortsätta sprida rörelsegemenskap till de som av någon anledning berövats springet i benen. 

Hur ser partnerskapet ut mellan Coroc och Glädjeknuff?

Glädjeknuff planerade genomföra Nordic Open Joëlette Championship (NOJC) i april i år. Ett stort antal utländska deltagare från Frankrike och Italien skulle komma till Sverige för en tävlings- och umgängeshelg i Österlen. Coroc stöttade oss med ett engångsbidrag inför evenemanget. Då Covid 19-pandemin la NOJC på is, kommer pengarna att användas då evenemanget är möjligt att genomföra.

Top