Ensam är stark?

by Fredric Gustafsson

Ensam är stark?

by Fredric Gustafsson

by Fredric Gustafsson

Som företagsägare är du ofta ensam i många av de beslut du fattar och du driver många olika frågor inom flera olika områden. Men är du verkligen bäst i alla områden…

Hur svårt kan det vara?

https prod.static9.net .au media 2018 05 18 16 51 Amazen Margaret River 2
Foto: Amazen Margaret River 2

Nu efter semestern beslutade jag mig för att utöka mina träningsformer från löpning och styrketräning till att även innefatta simning och Swimrun. Jag hade en ganska bestämd tro på att jag hade en hyfsad kunskap i området och att jag bara behövde köpa utrustningen. Sagt och gjort, glad i hågen kom jag hem med all utrustning som krävdes för att vara kvalificerad för att vara med på de tävlingar som jag hade spanat in.

Nu var det ju bara till att börja simma – hur svårt kan det vara? Jag märkte ganska snabbt att simtekniken jag hade inte var särskilt effektiv och de personerna jag tränade med simmade i cirklar omkring mig. De försökte ge mig massor av goda råd om vad jag skulle göra och vad jag skulle tänka på.

Blev jag bättre? Handen på hjärtat NEJ, och det blev inte nämnvärt bättre oavsett om jag tränade flera gånger. Så jag fattade ett beslut att ta hjälp av någon som kunde hjälpa mig att lära mig Crawla på ett effektivt sätt. Jag blev rekommenderad en kurs hos de bästa simcoacherna i stan.

Jag började utbildningen – och insåg ganska snabbt. Det var till att gå tillbaks till ruta ett och starta om. Starta om och lära om invanda mönster och att bli en nybörjare i detta område som jag för ett par månader tidigare trodde jag bemästrade. Mitt självförtroende sänktes och jag kände att det blev tuffare än jag trott. Men, jag tog mig steg för steg framåt även om det var i mikroskopisk hastighet – och visst jag är inte där jag vill idag…

fredric Swimrun 2
Foto: #GBGSwimrun

Vad har detta med mig som företagsledare att göra?

Jo, många gånger så stöter jag på företagsledare som ser styrkan i sig själv och att kunna göra saker i egen regi istället för att ta hjälp. Det är självfallet bra i de fall man har fördjupad kunskaper i områden, men i andra fall är det bra att faktiskt lyfta blicken och få hjälp med de områden där man inte är expert.

De företagsledare som lyckas bäst är de som faktiskt vågar att nyttja extern hjälp med rätt konsult kommer att lära sig mycket och göra rätt från början. Detta gör att man får en snabbare avkastning på sin investering då man undviker vanligt förekommande misstag som gjorts inom området. Även om det kortsiktigt kan kännas som detta kommer kosta mer så är det nästintill alltid billigare att anlita en expert – så att sakerna faktiskt sker på ett effektivt sätt och blir realiserade så att företagsledaren kan fokusera på sin kärnkompetens.

Jag har varit med i ett flertal av dessa arbeten där man verkligen ser effekt av att få in expertis i områden där man själv är lite svagare. Samtidigt så ger detta ofta ett bredare perspektiv som kan smitta av sig inom andra områden.


Coroc hjälper företag i Västsverige att nå sin fulla potential genom rådgivning, personlig coaching och Interim Management.

Vi på Coroc vill få Västsveriges företag att växa för att skapa ett hållbart samhälle. Detta gör vi genom att hjälpa små och medelstora företag med att nå sin fulla potential genom rådgivning och personlig coaching. Vi arbetar med beprövade metoder och är med hela vägen från start till uppnått resultat. Kombinerat med vår unika affärsmodell som passar alla företag oavsett vart man är i sin tillväxtkurva eller storlek på företag. Så har vi i de projekt vi drivit frigjort potential i företagen som skapat tillväxt och lönsamhet. Vi är experter på Affärsutveckling med fokus värdeerbjudande, verksamhet- och processutveckling, värdeskapande digitalisering, hållbar organisation och effektiv förändringsledning. Vi arbetar även med ett brett partnernätverk som kan hjälpa till i det flesta områdena där ett företag kan behöva rådgivning.  Vi träffar gärna ert företag för att lära oss mer om er och för att se om vi kan hjälpa er.

hälsningar,

Fredric Gustafsson
Ägare och VD

fredric@coroc.se
+46 722 445586

www.coroc.se

Coroc – Vi hjälper företag i Västsverige att nå sin fulla potential genom att skapa strukturkapital för en hållbar tillväxt

Följ oss gärna på sociala medier

LinkedIn  Youtube

Våga att fråga,

Fredric Gustafsson
Managementkonsult & Interim förändringsledare
Coroc AB

fredric@coroc.se
0722-445586

Top