Allting har en början…

by admin

Allting har en början…

by admin

by admin

Efter närmre åtta månader på ritbordet, så börjar det sakta ta form. Det känns fantastiskt kul att tillslut flytta sig från från skisser och idéer, till något som jag kan stå bakom och något som jag vet gör skillnad för mina kommande kunder. Jag inser att åtta månader kanske känns som lite väl lång tid, men tankeprocessen måste få ta sin tid för att faktiskt bli en bra tjänst. Nu har jag valt att smala av allt till de saker som är nära mitt hjärta. 

1981 – starten på digitalisering

Digital Transformation från 80-talet och framåt

Commodore Vic 20

1981 – Då skaffade jag min första dator. Jag var sex år gammal och älskade verkligen teknik och hur man kunde använda dessa dundermaskiner till att utföra “avancerade saker”. Ja, jag spelade mest, men när jag blev ett antal år äldre så började jag även med att programmera. “Hello World”… Det var varken avancerat eller ens en uns till Artificiell Intelligens, men jag tyckte det var kul. Det ena fabrikatet avlöste det andra och över decenniet så umgicks jag med fanstastiskt kreativa människor som var riktigt vassa på att programmera och göra avancerade saker på väldigt begränsad processorkraft. Vet inte med hur stor multipel som dagens mobiltelefoner överträffar dåtidens datorer, men det är ett antal gånger.

1996 – maskinernas och produkternas tid

Fiberkabel

Fiberkabel

efter ett års mililtärtjänst som stridsvagnsplutonchef i Skövde så var det dags att testa sina vingar på ett företag, mitt första jobb… Det handlade om att arbeta med hårdvara, utbilda, översätta och ge säljstöd. Jag tyckte det var oerhört kul att arbeta med kombination med människor och produkter. Jag fortsatte att arbeta med produkter i ungefär 12 år i olika roller, dock främst i roller som handlade om marknad och hur man säljer syftet av att köpa produkt. Oerhört utvecklande, men efter 12 år kände jag att jag var trött på maskiner.

2004 – kunskapslyftet

Örebro Universitet

började jag sadla om… Jag läste om upp en kandidatexamen inom företagsekonomi med inriktining på arbetspsykologi och organisation – jag ville göra andra saker än prata om produkter. Jag ville jobba med människor och organisationer.

2007 – människan i centrum

sadlade jag om och börjar arbete som chef, samt började att driva förändringar i verksamheter. Det var fantastiskt kul att börja arbeta som “riktigt chef” och driva förändring som gav resultat.
Genomförde projekt efter projekt, sedan flyttade jag mig vidare till nästa för att sedan flytta mig vidare igen. Det var oerhört utvecklande att ständigt sätta tänderna i nya utmaningar och utveckla både verksamhet och mig själv. Det var häftigt att se hur man kunde få organisationer och människorna i den att växa när man arbetade med att skapa engagemang och delaktighet. Provade även på att kliva in som affärs- och verksamhetsutvecklare för att gå in och utveckla olika leveranser för att sedan igen kliva tillbaks in i olika chefsroller.

2015 – förändring visar resultat

klev jag in i min då vad jag inte visste då var den största utmaningen jag tagit mig ann. Det var en betydligt större turnaround än vad jag själv hade förväntat mig (och vad som sagts i rekryteringen) och det tog nästan tre år innan skutan vända på rätt håll.

2018 – ett embryo blir till

efter ca 12 år med IT och ca 11 år med att driva förändring så var den stora frågan, hur kan jag kombinera dessa två områden. Det enda ordet som dök upp i mitt huvud initialt var förändringsledning,  ett område där jag de senaste åren inte misslyckats med ett enda uppdrag jag tagit mig ann. Sedan så tänkte jag tillbaks på de 12 åren dessförinnan, där jag arbetat med att förklara syftet med teknik för kunder och varför man skulle investera inom vissa områden. Självfallet så förstod jag att om jag slår ihop dessa två områden, så blir det två områden som möjliggör saker för varandra. Människa och digitalisering.

Så, jag började skissa…

Jag insåg ganska snabbt att den kunskap jag har, inte fanns hos de kunder jag träffade i stor utsträckning. Eller så hade man kunskapen men inte förmågan att flytta
sig från pappersmodell till resultat. Tanken med Coroc var tänkt!

Och det är ju som med många andra tankar, det börjar stort för att sedan smalas av och blir någonting man kan ta på. Coroc har valt att fokusera på de områden där vi är bäst, vilket vi även vet att våra kunder får mest effekt.

Coroc hjälper ägarledda företag i Västsverige att nå sin fulla potential genom rådgivning, personlig coaching och Interim Management.

Vi på Coroc vill få Västsveriges företag att växa för att skapa ett hållbart samhälle. Detta gör vi genom att hjälpa ägarledda företag med att nå sin fulla potential genom rådgivning och personlig coaching. Vi arbetar med beprövade metoder och är med hela vägen från start till uppnått resultat. Kombinerat med vår unika affärsmodell som passar alla företag oavsett vart man är i sin tillväxtkurva eller storlek på företag. Så har vi i de projekt vi drivit frigjort potential i företagen som skapat tillväxt och lönsamhet. Vi är experter på Affärsutveckling med fokus värdeerbjudande, verksamhet- och processutveckling, värdeskapande digitalisering, hållbar organisation och effektiv förändringsledning. Vi arbetar även med ett brett partnernätverk som kan hjälpa till i det flesta områdena där ett företag kan behöva rådgivning.  Vi träffar gärna ert företag för att lära oss mer om er och för att se om vi kan hjälpa er.

hälsningar,

Fredric Gustafsson
Ägare och VD

fredric@coroc.se
+46 722 445586

www.coroc.se

Coroc – Vi hjälper ägarledda företag i Västsverige att nå sin fulla potential genom rådgivning, personlig coaching och Interim Management.

Följ oss gärna på sociala medier

LinkedIn  Youtube

Top